#TOPvoorelkaar

Het aantal besmettingen met Corona loopt weer op. Mensen krijgen met de versoepelingen meer vrijheid maar gaan niet allemaal even goed met die vrijheid om. Provincie Antwerpen is weer op slot, in Rotterdam veel besmettingen, en ook in Zeeland neemt het aantal besmettingen weer toe. Kan deels door toeristen komen, maar meestal komt het door dingen die wij zelf doen. Feestjes en partijen, samenkomsten, we gedragen ons zelf ook niet allemaal goed genoeg.

Daarom een oproep aan iedereen:
GEBRUIK JE VERSTAND EN HOUD AFSTAND!

Zoek svp de drukte niet onnodig op, hou voldoende afstand. In landen om ons heen, maar straks ook in Nederland verwacht ik verschillen in regels en handhaving. Maar waar de regels per dorp of stad kunnen verschillen, de basisregel is overal hetzelfde: afstand houden.

Hou svp ook de media en de informatiepagina’s van de Rijksoverheid in de gaten. Ga niet naar onveilige landen of streken, en kom je thuis uit een dergelijke situatie: ga dan 14 dagen in thuisquarantaine, ja ook en vooral als je geen klachten hebt.

Heb je wel klachten, laat je testen!

Nog even op een rijtje:
1. Gebruik je verstand, hou afstand.
2. Hygiëne blijft belangrijk, hoest of nies in de elleboog en was vaak je handen.
3. Heb je (milde) klachten, blijf thuis en/of laat je testen.
4. Ga niet naar een onveilig land of landsdeel, zoals nu provincie Antwerpen.
5. Kom je terug uit een onveilig land of landsdeel (oranje of erger), 14 dagen thuisqarantaine.

Als bestuur doen we een dringend beroep op iedereen om zich hieraan te houden. Alleen samen kunnen we het virus verslaan.

Hans Schild,

Voorzitter.