De laatste wedstrijden van de 1e helft veld met KZ 1 en 2 als tegenstander.  Een thuiswedstrijd, maar door alle aangescherpte maatregelen ziet dat er anders uit dan je gewend bent.  Het is niet anders, hopen op betere en leukere tijden.  Die komen er vast! “ Hou vol, hou vast”.

TOP2 kent helaas een zwakke start, maar lijkt voor rust te herstellen.  Het is valse hoop, want in no-time demarreert de tegenstander van 5-7 naar 7-17 en is het uitzicht op een goed resultaat voor TOP2 verdwenen.  De effectiviteit van de tegenstander was knap, we zetten er ook te weinig tegenover.  TOP1 kende een prima start en speelde tegen het gerenommeerde KZ de betere wedstrijd van alle vijf.  Vlak voor rust moest het schlemielig twee doelpunten incasseren, waar een voorsprong voor TOP1 bij rust niet had misstaan.  Met nog 20 minuten op de klok ging de score gelijk op: 11-11.  Binnen 10 minuten wist KZ 8x (!) de korf van ver te vinden en toonde het zijn klasse: 13-19.   Qua spel en score een prima optreden.  Dat was mooie en prettig om te zien.  De korte fase halverwege de 2e helft was beslissend.  Dat blijken dan toch de kwaliteiten van ervaren Topteams, waar we nog  veel van kunnen leren.

De eerste aanval van TOP2 levert direct veel kansen op, maar we falen in de afronding.  De eerste paar schoten van KZ treffen gelijk doel en zo staan we na 5 minuten met 0-4 achter.  Halverwege de 1e helft lijkt het geloof in het eigen kunnen wat boven te komen drijven, maar de basis blijkt wankel.  De tegenstander troeft ons op veel onderdelen af en we laten op veel posities het kaas van ons brood eten.  De eindfase vlak voor van 5-7 naar 6-12 komt te gemakkelijk tot stand.  Na rust creëren we voldoende kansen, maar we missen overtuiging in de afronding.  Met nog 20 minuten te spelen is het 7-17 en is de wedstrijd helaas te vroeg gespeeld.   Een geslepen tegenstander met het nodige jeugdige elan.  Helaas een matige optreden van TOP2 met weinig spelers die konden overtuigen.

Aan TOP1 de opdracht het beter te doen.  Dat lukt!  De verdediging staat goed en KZ komt niet los.  We zetten de aanvallen geduldig op en proberen op het juiste moment toe te slaan.  We kunnen het permitteren hier wat foutjes te maken, omdat we ook verdedigend KZ bij vlagen goed weten te ontregelen.  Op die manier ontstaat een interessant schouwspel, waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd zijn.   Een knappe prestatie voor underdog TOP tegen weer een van de betere korfballende ploegen die de Ereklasse kent.  Zoals eerder genoemd krijgen we vlak voor rust de doelpunten makkelijk tegen en is de score halverwege gelijk: 8-8.  In de 2e helft zijn we achtervolger, maar sluiten tot 11-11 keurig aan.  De korte fase daarna is cruciaal voor het vervolg.  De tegenstander schiet uit alle hoeken en standen raak en ondanks de druk blijkt er geen houden aan.   Simpelweg is het dan de kwaliteit van KZ die de boventoon voert en die fase komen we die marge in de score helaas niet meer te boven.  Het wordt 12-16, 13-19, 14-20, 15-21 en dat verschil blijft tot het laatste fluitsignaal op het scorebord staan: 18-24.  Een goede wedstrijd met wat gemengde na afloop,  had er toch meer ingezeten?   Positief dat we überhaupt zo kunnen relativeren na afloop.  Een prima wedstrijd, maar het was niet voldoende om de ervaring uit Koog Zaandijk echt aan het wankelen te krijgen.

De eerste helft veld zit er op voor de selectie.  De komende week pakken we onze rust om vervolgens de voorbereiding op de zaalcompetitie op te gaan pakken.  We gaan van het positieve uit, dat die competitie ook gespeeld kan worden.

Blijf gezond en hoe dan ook, tot TOP!