Sinds afgelopen woensdag 18 november heeft het kabinet aangegeven dat de verscherpte maatregelen zijn komen te vervallen. Hierdoor gelden de maatregelen weer zoals die voor 4 november waren aangekondigd.

Om enige twijfel rondom de maatregelen te voorkomen zijn ze hierbij nogmaals aangegeven.

Voor teams in de A-jeugd en jonger geldt (veld & zaal):

• Qua trainingen zijn er geen beperkingen;
  • Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan;
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;
  • Kleedkamers en kantines zijn gesloten;
  • Spelers die uitkomen in de A-jeugd en 18 jaar of ouder zijn, mogen meetrainen met de A-jeugd mits deze groep in ruime minderheid vertegenwoordigd is.

Voor teams in de senioren geldt (veld & zaal):

• Er mag in groepen van 4 personen gesport worden. Deze viertallen moeten onderling en ten opzichte van andere groepen anderhalve meter afstand houden. Er moet altijd aan de afstandsvoorwaarden worden voldaan.
  • De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen;
  • De viertallen moeten duidelijk onderscheidend zijn van de andere groepjes, bijvoorbeeld door middel van hesjes;
  • Er mogen maximaal 30 personen tegelijkertijd in een sporthal zijn;
  • Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – anderhalve meter afstand ten opzichte van elke medesporter;
  • Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan;
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;
  • Kleedkamers en kantines zijn gesloten.

Het volhouden van de basismaatregelen blijft cruciaal om het aantal besmettingen terug te dringen.

• Wie klachten heeft, ook als ze mild zijn, blijft thuis en laat zich zo snel mogelijk testen.
  • Wie besmet is, roept hulp in van anderen voor boodschappen en andere klusjes, zodat de besmette persoon thuis kan blijven.
  • Iedereen houdt anderhalve meter afstand en wie op een drukke plek is, gaat weg.

Gezien bovenstaande hebben we besloten om alle trainingen voor de senioren weer open te stellen vanaf volgende week binnen de aangegeven richtlijnen.

Bij eventuele aanpassing van de maatregelen zullen we met een update komen.

Namens Bestuur,

John Dijke