Omdat de jaarlijkse Snertloop dit jaar en helaas vanwege corona niet op de gebruikelijke manier kon plaatsvinden is KV TOP naar een alternatieve versie op zoek gegaan. Een versie die voldoet aan de huidige coronaregelgeving. Dit werd uiteindelijk de virtuele Snertloop.
De virtuele Snertloop kon op drie verschillende dagen te weten maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 december gelopen worden.
Deze virtuele Snertloop werd zowel voor hardlopers als voor wandelaars georganiseerd. Zij konden kiezen tussen een afstand van 2.5, 5, 7.5 of 10 km.
Voor de deelnemende hardlopers was er de mogelijkheid om in wedstrijdverband mee te doen. De hardlopers konden hun eigen hardlooproute bepalen en via het digitale programma Strava o.a. hun gelopen afstand met bijbehorende tijd laten registreren en doorgeven. De uitslag met bijbehorende prijswinnaars van deze hardloopwedstrijd, bestaande uit diverse categorieën, wordt in een ander bericht bekend gemaakt.
Voor de deelnemende wandelaars waren er vier verschillende looproutes uitgezet in Arnemuiden.
Er hebben veel hardlopers en wandelaars meegedaan. Ieder op zijn niveau, op zijn manier en met zijn eigen redenen. Er zijn door de hardlopers, o.a. door de (sup)top van Zeeuwse hardlopers, vele PR’s gelopen. Dat vooral deze (sub)top van Zeeuwse hardlopers daar soms speciaal voor naar Arnemuiden zijn gekomen betekent dat Arnemuiden een “TOP-tijden” klimaat en parcours heeft en nodigt uit om (hopelijk) volgend jaar ook weer aan de Snertloop deel te nemen.
We hebben via de mail en app veel leuke berichtjes en foto’s binnen gekregen. Echt TOP! Er hebben zelfs deelnemers in Amerika, Bali en enkele andere plaatsen, verdeeld over geheel Nederland, aan deze virtuele Snertloop meegedaan. Uiteindelijk is het dus een internationaal evenement geworden. Mooi hoor!
Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt (deelnemers en organisatie) wordt heel hartelijk bedankt! Jullie zijn allemaal TOPPERS en samen sterk!
We hopen eind volgend jaar de Snertloop weer op de gebruikelijke manier te kunnen organiseren. Tot dan!
Commissie Snertloop KV TOP