“Korfbal League 2: een mooie ervaring rijker”
Voor het eerst dit zaalseizoen voor TOP een competitie met 10 ploegen, 18 wedstrijden, slechts 1 vrij weekend en wekelijks nagenoeg alleen tegenstanders met Korfbal League ervaring. Spelen tegen dergelijke tegenstanders is iets waar je als selectie naar uitkijkt en waar je als vereniging trots op kunt zijn. Een competitie die zowel bovenin als onderin spannend bleef tot de laatste ronde, hetgeen wat mij betreft het succes heeft bevestigd van deze nieuwe opzet!
Trots op handhaving
Een dag na de thriller in Oegstgeest realiseer je dat het ook “net niet” had kunnen zijn. Dat juist FIKS, de ploeg waar iedereen van wist te winnen, voor TOP de lastigste hindernis bleek was zuur. Uiteindelijk gaat het aan het eind van de rit over het totaal aantal punten. Dat was uiteindelijk in het voordeel van TOP (boven DEETOS en FIKS). Dat we graag winnend had afgesloten mag duidelijk zijn, de ontlading en opluchting na afloop was er (na de bevestiging van de winst van TEMPO op DEETOS), volkomen terecht niet minder om. Blij, opgelucht, trots, wat een competitie!
Sterke reeks
Vooral in het begin van de competitie hadden we moeite onze draai te vinden. We weten inmiddels dat je daar geen tijd voor krijgt. Daar moeten we vooral van leren. De echte kentering kwam voor TOP halverwege de competitie. Het vertrouwen groeide. Eerst werd knap het derde punt behaald tegen TEMPO, directe concurrent DEETOS werd thuis voor de 2e keer overtuigend verslagen en daarop volgde de knappe uitoverwinning bij AW/DTV in Amsterdam. Een sterke reeks die in Driebergen bijna een punt opleverde bij de koploper, maar die inzet werd niet beloond. De thuisoverwinning op TOP (S) bleek achteraf goud waard en een beloning voor de goede reeks.
Eén selectie, één doel!
Het was een geweldige ervaring het eerste seizoen in de KL2. Het vergde ook veel van de selectie. Veel wedstrijden, zonder enige rust. Fysiek en mentaal een nieuwe ervaring. Ondanks dat je tijdens het seizoen de intensiteit goed probeert te begeleiden en managen, kun je niet alles voorkomen. Dat bleek ook, blessures werden ook ons niet bespaard. Geweldig om te zien dat we over een brede selectie beschikten en alle kwaliteiten ook nodig waren. Complimenten aan de gehele groep hoe het daar mee om is gegaan. We zijn vaak diep gegaan, teleurstellingen moeten verwerken, hebben de rug moeten rechten, maar zichtbaar veerkracht getoond. Fijn dat het is beloond en we volgend seizoen weer deel mogen acteren op dit podium.
Eén vereniging, één doel!
Goed om te zien dat de vereniging leeft. Supporters die nagenoeg iedere wedstrijd meereisden, Amsterdam, Driebergen, Arnhem of Eindhoven: Klasse. Ik ben benieuwd of jullie volgend seizoen ook de reis naar nieuwkomer Mid-Fryslan gaan maken! De sfeeracties van de afgelopen weken heeft de selectie enorm goed gedaan. Spelen onder zo’n entourage is voor iedere speler fantastisch en een extra stimulans. Dat voelt goed en dan doe je als vereniging iets goed. Dank namens de selectie.
Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit zaalseizoen, op welke manier dan ook, groot of klein: bedankt, grote klasse, houdt dit erin.
Tot TOP!