De kortste route naar de nieuwe Tussenklasse. Met de winst in eigen poule en uiteindelijk beste onderlinge resultaat tegen AVANTI is gelukt, wat we graag voor ogen hadden. Dat deze route gepaard ging met kleine winstmarges en de onnodig ruim verliezende uitwedstrijd tegen AVANTI de  “promotie” opleverde voelde enigszins bijzonder. Uiteindelijk ben je wel de ploeg die het voor elkaar heeft gekregen.  Dat je begin van het zaalseizoen twee basisspelers kwijt raakt, niet altijd kon beschikken over een complete selectie i.v.m.  werk en ziekte vergde wel wat aanpassing. Dat heeft de selectie goed opgevangen en dat maakt deze prestatie extra knap en is iets om trots op te zijn als vereniging. Dat het constanter mag en moet realiseren we.  De potentie beter te kunnen is er zeker en dat biedt perspectief. Dat TOP nu in de halve finale aan gaat treden tegen UNITAS uit Harderwijk is weer een mooi affiche. Onbevangen de strijd aan gaan en vooral inzetten op door ontwikkelen van de verbeterpunten uit voorgaande wedstrijden. Wat we hebben bereikt pakt niemand meer af, we kunnen vrijuit het slot van de play-off fase ingaan.

De reeks in de kleine competitie openen we thuis tegen AW. Het is een stugge wedstrijd, waar de verdedigers vooral bepalen.  We zitten aan de goede kant van de scores en vanaf 11-11 pakken we het initiatief in de score en kan AW niet meer volgen: 19-16.   Uit bij ODIK is de wedstrijd na een kwartier gespeeld: 5-12. Het siert de thuisploeg dat ze ondanks de vele nederlagen dit seizoen hard blijven werken. De ruststand 10-17 wordt uiteindelijk 18-26.  De thuiswedstrijd tegen FIKS hebben we een moeizame start: 1-4. Daarna pakt de score wel en halverwege prijkt een 11-9 voorsprong op het scorebord. De 2e helft blijft de marge klein, maar TOP blijft aan de goede kant van de score en in de slotfase halen we de buit binnen: 23-21. Een goede wedstrijd, met bekeken aanvallend spel.

Thuis tegen ODIK komen we moeilijk in de wedstrijd.  De uitdaging lijkt te ontbreken: 4-4. Dan stellen we orde op zaken in de score en demarreren we naar 13-5. Halverwege de 2e helft is het 18-9 en lijken we met gedachten bij de volgende wedstrijd.  De serie naar 18-15 wordt gelukkig onderbroken naar 21-15 en uiteindelijk 22-17. We hebben onze “plicht” gedaan.  Doordeweeks bij FIKS lijken we wat ontregeld door de lange reis en andere voorbereiding. We starten verdienstelijk (5-7), maar vallen daarna volledig stil.  De 11-8 halverwege is veelzeggend. Na rust blijft de marge 3-4, maar we hangen nog aan het elastiek. Sterker nog halverwege buigen we de 17-14 om naar 17-18 voorsprong met nog ruim 10 minuten op de klok. De slotfase is van 2 ploegen zwak, maar het is TOP dat geen bal meer door de korf krijgt: 20-18 verlies.

Bij AW weten we dat 2 punten verlies de 1e plaats veiliggesteld.  We kunnen niet voorkomen dat de thuisploeg halverwege de 1e helft een tik uitdeelt: 10-5. We worden achtervolger en gaan rusten met een 13-9 achterstand. In de 2e helft toont TOP knap veerkracht. De 15-10 achterstand wordt 10 minuten voor tijd teruggebracht naar 16-16. De slotfase is ook deze dag slordig van 2 kanten. De onderschepping vlak voor tijd leidt tot een doelpunt voor TOP waardoor de marge uiteindelijk het gewenste resultaat voor TOP oplevert: 19-17.

Met de 3e wedstrijd in 6 dagen startten we thuis tegen AVANTI.  Mooi te zien en te voelen dat zo’n wedstrijd bij TOP leeft. Het helpt de ploeg over de moeilijke momenten heen, houdt dat erin!  De 1e helft heeft het 1e aanvalsvak moeite het aanvallende ritme te pakken. De marges blijven klein, de 9-9 halverwege geeft aan dat de verdedigers de winnaars zijn in het eerste stuk.  Na rust gaat TOP “los” en laten we het beste spel zien van dit zaalseizoen.  AVANTI komt lastig onder de druk uit en bij TOP gaan de scores vallen.  We wisselen wat door met spelers, deze pakken ook goed uit en leveren een riante voorsprong op: 10-10 wordt 16-12, 20-14 en uiteindelijk 25-18.  Een hele knappe 2e helft.

Met de marge van 7 treden we aan in Pijnacker.  We hebben het initiatief in de score en ook een goed rendement (25%).  Het wordt 6-9, 7-10, 10-12.  Vlak voor rust zet AVANTI aan en sluit knap aan op 13-13.  De uitvoering na rust, is van TOP niet goed.  We hebben over in de rebound, op diverse aanvallend posities, maar verzuimen de gemaakte afspraken uit te voeren.  Ondanks dat creëren we meer kansen dan de tegenstander, maar met een rendement van 14% weet je dat het lastig wordt.  In de slotfase loopt de tegenstander knap uit en dwingt bijna een verlenging af.  Een klein smetje op de feestvreugde. Dit hadden we nooit zover mogen laten komen.  Wellicht zijn het de ingrediënten die bij zo’n play-off fase horen.  Afgelopen weekend hebben we hier meer voorbeelden van gezien.

Zoals bekend, dinsdag ontvangen we het onbekende UNITAS.  Ploegen als Mid-Fryslan, Nieuwerkerk, Wageningen, HKC werden verslagen. Op het eerste gezicht een zeer complete, goed georganiseerde tegenstander met heel veel drive. We gaan onze huid duur verkopen en rekenen daarbij weer op de steun van de TOPPERS. Het is fijn en goed om te zien dat we een TOP-legioen hebben dat ons steunt en ons verder helpt.  Bedankt!