Zaterdag 10 december, de dag na het debacle tegen de Argentijnen. Of het er 11 of 12 waren laat ik even in het midden, de focus kan in ieder geval weer op de competitie. Niet wetende dat het een geweldig mooie zaterdag zou worden en we dit snel weer vergeten zouden zijn.

Rond 11 uur de start van TOP B1 tegen KCR B1. De uitslagen op het veld vertellen ons dat het een spannende wedstrijd zou kunnen worden want beide ploegen wonnen één keer. Onder leiding van Floris Maljaars en Michael Hendrikse start de B1 prima aan de wedstrijd en neemt het heft in handen. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft zou TOP B1 met een marge van 3 punten gaan rusten. Na rust veranderde het spelbeeld wel degelijk. TOP B1 controleerde de wedstrijd en zou niet meer in de problemen komen. Een mooie 19-15 overwinning. De eerste 2 punten in de Hoofdklasse konden bijgeschreven worden.

De toppers van TOP D2 namen het op tegen Fortis D2. Lang leek het erop dat TOP D2 met de volle buit aan de haal zou gaan maar in een spannende wedstrijd zou er uiteindelijk geen winnaar komen en zouden beide ploegen de punten moeten delen.

Iets over half 2 was het de beurt aan TOP 2 dat mocht aantreden tegen SKF 3. Eerder dit jaar op het veld in Veenendaal zou er sprake zijn van een ware walk-over. SKF 3 won vrij eenvoudig met 22-12. Als we naar de huidige stand kijken zien we dat zowel TOP 2 als SKF 3 met 2 punten uit 2 wedstrijden zijn begonnen aan het zaalseizoen.

Vanaf de eerste seconde van de wedstrijd was het in ieder geval al wel duidelijk dat SKF 3 niet zomaar even de punten zou komen ophalen in Arnemuiden. Met veel energie, de juiste mindset en in fases prima korfbal startte TOP 2 de wedstrijd prima. SKF 3 zou eigenlijk de gehele eerste helft achter de feiten aanlopen. Een ontketende Niels Pouwer schoot uit alle hoeken en standen raak in de beginfase van de wedstrijd. Maar goed zoals trainers altijd zeggen, dat gaat niet zonder een goede assist. Net voor rust bij een stand van 11-8 zou de eerste opleving komen aan de kant van de bezoekers. Met een paar seconde op de klok wordt er een geweldige one-hander gescoord. Vaak zeg je dat gebeurd misschien één keer in iemand zijn of haar korfbalcarrière maar met zoveel ervaring aan de kant van SKF 3 zou het zomaar kunnen dat het al eerder gebeurd is. Er zou gerust gaan worden met 2 punten verschil in het voordeel van TOP 2.

Na rust wordt er direct weer een gat geslagen van 4 doelpunten door 2 goals van Anne Kloosterboer en Suzanne de Jong en lijkt het de goede kant op te gaan voor TOP 2. Bij een tussenstand van 14-10 zou er een kanteling komen in het wedstrijdbeeld. SKF 3 kreeg meer grip op de wedstrijd en bij TOP 2 begonnen de aanvallen wat stroever te lopen. De bezoekers uit Veenendaal zouden in de slotfase 2 keer een voorsprong pakken van 2 punten (16-18 en 17-19) maar TOP 2 bleef in de wedstrijd en haakte keer op keer weer aan. Bij een 19-19 tussenstand en met nog 1 minuut op de klok was het Sylvana Oreel die uiteindelijk de winnende en bevrijdende treffer maakte voor TOP 2. Een ongelofelijk knappe overwinning een echte teamprestatie. Op naar Arnhem!

We zijn inmiddels vier wedstrijden onderweg met TOP 1 waarin 2 punten werden gepakt op bezoek in Dordrecht. Vorige week een goede wedstrijd thuis in Arnemuiden zonder resultaat maar wel iets om aan vast te houden richting Oost-Arnhem.

Het vlaggenschip zou de wedstrijd prima starten en prima korfbal laten zien. Na een minuut of 10 kwamen vooral de dames van Oost-Arnhem 1 los en zouden behoorlijk met scherp schieten. Het wedstrijd beeld kantelde en TOP 1 zou met een achterstand van 3 punten gaan rusten.

Direct na rust zagen we een gretig TOP 1 wat veel afdwingt, de rebound goed verzorgd en vele kansen krijgt om weer helemaal terug te komen in de wedstrijd. Zo gezegd zo gedaan. TOP 1 komt helemaal terug, pakt de voorsprong en zou die niet meer uit handen geven. Wat bij Oost-Arnhem 1 in één fase van de wedstrijd lukte lukte de dames van TOP 1 namelijk de gehele wedstrijd met scherp schieten. En zoals al eerder gezegd zonder een goede assist of een betrouwbare rebounder is dit niet mogelijk.

Inmiddels aangekomen in de plaatselijke cafetaria krijgen we een livescore verslag van de wedstrijd van TOP 3. Dat het Haagse HKV 2 op bezoek kreeg. Oh, oh Den-Haag zou veranderen in Oh, oh Arnemuiden. Een knappe 17-14 overwinning. Al met al een mooie zaterdag. Alle TOP seniorenploegen zouden de 2 punten mee naar huis nemen of thuis houden en bijna alle TOP jeugdteams wisten ook te winnen.

Geweldig en tot de volgende “Sander”.

Van jullie trainer,

Sander Roelofs