11 februari 2023 dat betekend dat we richting de eindfase gaan van de korfbal zaalcompetitie. In het verleden voornamelijk een memorabele dag met schaatsherinneringen. In 2007 pakte Sven Kramer de titel op het WK allround met een nieuw wereldrecord op de 10 kilometer. En vorig jaar werd Suzanne Schulting olympisch kampioen op de 1000 meter in een recordtijd (olympisch en wereldrecord). Tijd om nieuwe historie te schrijven!
Zaterdagmiddag rond de klok van 13:20 uur begint de wedstrijd van TOP 3 in Arnemuiden tegen Valto 2. Op het veld nog tegenstander van TOP 2 die met hangen en wurgen die wedstrijd ternauwernood wisten te winnen. Op bezoek in de Lier verloor TOP 3 de eerste wedstrijd nipt dus spektakel gegarandeerd.
Aan beide kanten veel energie en strijd, Valto 2 wil mee blijven doen voor de titel waar TOP 3 zich in de middenmoot wil nestelen. In een gelijk opgaande eerste helft waarin TOP 3 het lengte overwicht goed benut wordt er gerust met een 13-11 stand. Het spelbeeld in de tweede helft blijft vrijwel hetzelfde. Veel spanning en stuivertje wisselen. Beide ploegen een aantal keer op voorsprong die als sneeuw voor de zon ook weer zouden verdampen. Met nog 4 minuten op de klok staat TOP 3 uiteindelijk op een 19-17 voorsprong. Valto 2 knokt zich nogmaals terug en bij 19-19 stand een slim balletje van Jelle op good old Peter die met 1 hand de bal in de korf legt. Goed korfbal en een mooie overwinning voor TOP 3.
Aangekomen in Pijnacker worden we op de hoogte gehouden van de wedstrijd van TOP A1 die in Oost-Souburg het zouden opnemen tegen Fortis A1. De eerste aanval van Fortis A1 was direct raak maar dit zou ook direct de laatste voorsprong van de wedstrijd zijn. In fases goed korfbal van de ploeg uit Arnemuiden die fases werden afgewisseld met slordigheden en onrustige aanvallen. Verdedigend stond het als een huis wat resulteerde in een mooie 7-18 overwinning. Mooi om te horen dat de groep zelf gretig is en meer wil en niet helemaal tevreden was over het vertoonde spel. Mooi om te benoemen dat Sanne Schrijver afgelopen week is geselecteerd voor RTC Zuid-West U19. Gefeliciteerd!
Terug naar Pijnacker. De eerst ontmoeting tussen beide ploegen resulteerde in een 21-15 overwinning voor TOP 2. Avanti 2 was niet compleet dus over een gelijke strijd konden we niet spreken. TOP 2 wil naar boven blijven kijken en blijven jagen op koploper PKC 3 waar Avanti 2 de strijd wil aangaan voor de 2e plaats met TOP 2.
Een sterke start van de wedstrijd waarin TOP 2 het heft in handen neemt. Met een 3-5 voorsprong na 15 minuten spelen zou ons wel verteld worden dat het schotpercentage aan beide kanten nog niet super is. Beide ploegen zouden veel strijd leveren en veel verdedigende pressie geven waardoor de kansen die genomen worden niet altijd de juiste zouden zijn. Waar TOP 2 in de rest van de 1e helft nog maar 1 keer weet te scoren en Avanti 2 wat beter in de wedstrijd komt, net voor rust zou er een geflatteerde 9-6 ruststand op het scorebord komen te staan. Werk aan de winkel voor de formatie uit Arnemuiden.
Wat er in de rust is gezegd of wat er in de thee zat zullen we voor ons zelf houden maar dat de ploeg revanche gevoelens had dat was wel duidelijk. Binnen 5 minuten na rust was de schade hersteld door goals van Petra, Suzanne en Floris (3x) werd de achterstand omgezet in een 9-11 voorsprong. Iedere poging van Avanti 2 om weer aan te haken en terug te komen in de wedstrijd werd direct afgeslagen met een goal. TOP 2 zou oppermachtig zijn in de tweede helft. Onder leiding van een excellerende Floris Maljers in het ene vak en Petra van Belzen in het andere vak die niet te houden was voor de Avanti dames, wat ook de aanhang van de ploeg uit Pijnacker constateerde. Als het judo was geweest had Petra overduidelijk gewonnen op punten maar wij vonden het dan denk ik toch een ippon.
Percentages om je vingers bij af te likken. Waarin Niels Pouwer het in de eerste helft lastig had behaalde hij in de tweede helft een 100% score en toch even terug naar die 11 februari van 2022 en Suzanne Schulting. Die Suzanne aan de TOP zijde was net zo oppermachtig in het korfbalveld als Suzanne Schulting op de 1000 meter. Superlatieven tekort en mocht Anne Meulmeester nog twijfelen over een carrière als trainster dan zijn die twijfels na afgelopen zaterdag ook volledig weggenomen.
4 punten weekend in het verschiet voor de TOP selectie? Het zou zomaar kunnen maar dan zou TOP 1 wel moeten winnen in het mooie Amsterdam. Dat zou historisch zijn want winnen bij AW/DTV 1 is nog niet eerder gebeurd. TOP 1 met dezelfde 8 aan de start van de wedstrijd. Edwin en Leon moeten gedacht hebben never change a winning team. Achteraf zou blijken dat het inderdaad een slimme zet is geweest.
In de beginfase van de wedstrijd was het voor beide ploegen aftasten. Een belangrijke wedstrijd met veel spanning erop. Bij een 5-5 tussenstand zou Top 1 langzaam maar zeker beter in de wedstrijd komen. Steeds meer grip en een enorm sterk collectief resulteerde in het eerste verschil van 2 punten voorsprong in het voordeel van de ploeg uit Arnemuiden. Bij een tussenstand van 8-10 haalt TOP 1 de trekker verder over. Door scores van Emmelie Bouwens en Remco Bezemer zou er uiteindelijk gerust gaan worden met een 11-15 voorsprong.
Binnen 5 minuten na rust wordt het gat vergroot naar 6 goals verschil. Hierna zou een doelpuntloze periode aanbreken aan beide kanten. Wat meer spanning op de armen en wat meer onrustige aanvallen aan beide kanten tot resultaat. We kunnen het natuurlijk ook omdraaien. Want het geeft wel aan dat de TOP defensie ook hier weer stond als een huis. Uiteindelijk breekt weer Emmelie Bouwens de ban en maakt de 13-19 met een mooi afstandsschot. De kers op de taart van de wedstrijd wordt bepaald door Anita de Ridder die met een schot van afstand de eindstand op het bord zet (17-24). Historie!! Een heerlijke overwinning om aan te sluiten in de ruime middenmoot van de KL2.
Dan rest mij misschien wel het belangrijkste van het gehele verhaal. De supporters die ons week in week uit steunen, helpen, voor ons klaar staan en ons altijd achterna reizen. Wij willen jullie via deze weg graag bedanken! Het wordt enorm gewaardeerd. Super bedankt en tot volgende week in ’t Veen en Eindhoven (Lampegat)!